Allah (cc), insanı yaratacağı bilgisini meleklerle paylaşınca Melekler Allah’a dediler ki:

“Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” (Bakara,30)

Tarih sayfalarını dolduların savaş bilgileri ve günümüzde yaşadıklarımız Kur’an’ın naklettiği bu bilgiyi doğrulamaktadır. İnsanlık tarihi göstermiştir ki, iyi insanların varlığıyla birlikte, kan dökmekten rahatsızlık duymayanlar da eksik olmamıştır.

Yine Kur’an, tuzak kuranlara yönelik der ki;

“Tuzak kurdular, Allah da onların tuzaklarını bozdu. Evet, Allah en iyi tuzak bozucudur.” (Al-i İmran,54).

15 Temmuz kalkışması, ortalığı birbirine katarak Türkiye’yi kana bulamak, bölmek ve kardeşi kardeşe kırdırmak için planlanmış tuzaktır. Fetö Terör Örgütü mensubu hainler, yüzde yüz sonuç alacaklarını hesap ederken, Ömer HALİSDEMİR gibi kahramanlar aracılığıyla Allah onların tuzaklarını başlarına geçirmiştir.

15 Temmuz ihaneti, bir askeri kalkışma değildir. Böyle değerlendirmek hem Mehmetçiğe hem Orduya hem de Devlete büyük haksızlık olur. 15 Temmuz, kana susamış, kan ve göz yaşından beslenen, nefsini ilah edinmiş, kendilerinden başkasını köle ve değersiz gören, geçmişte de milyonlarca insanların ölümüne neden olmuş şavaşları başlatan kansızlar ile menfaat düşkünü maşaların Türkiye’yi ve İslam’ı yok etme kalkışmasıdır. Ancak, önce Allah’ın yardımı, sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti ve milletin cesareti sayesinde emellerine ulaşamadılar.

15 Temmuz hain kalkışması, İslam’ın “Oku!” emri ve yardımlaşma ilkesi gibi değerleri istismar edilerek insanları kandıran şeytani bir plandır.

15 Temmuz bir açıdan da Vatan ve mukaddesat sevgisini öğreten kahramanlık destanıdır. Bir sevgi ki, milletinin canını kendi canına tercih ettiriyor, ezan ve bayrak uğruna canını, çocuğunu, eşini, annesini, babasını ve sahip olduklarını feda ettiriyor ve kalbine girdiği adamı ölümün üzerine korkmadan yürütüyor. Böyle bir sevgiye ulaşmak her topluma nasip olamaz. Bu sevgi atadan miras yoluyla intikal etmiş bir sevgidir. Her toplumun savaşçıları vardır, ancak ölümle burun buruna gelince geri adım atmadan ölüme meydan okuyan cesarete sahip olmak, Çanakkale ruhundan tevarus etmiş şehadete odaklı inançtan gelmektedir. Bu yüzden Allah, cennette en yüce makam olan şehitlik makamını o kalbin sahiplerine hazırlatmıştır.

15 Temmuz’da yaşananlardan alınması gereken önemli dersler vardır. Din gerçeğinin gözardı edilmemesi ve halkın doğru din bilgisiyle aydınlatılması çok önemlidir. Türkiye Devleti’nin bekasını hedef alan bu ihanet kalkışmasında, din istismarının rolü büyüktür. Barış ve merhamet dini olan İslam da hedef alınarak, İslama karşı insanlar üzerinde güvensizlik oluşturmak istenmiştir.

Diğer taraftan, eğitim müesseselerinde ve kürsülerde işlenen din konuları içerisinde, ibadet ve ahlak mevzularından önce, peygamberler dışında hiç kimsenin Allah ile  konuşma imkanının bulunmadığı, Hz. Muhammed’in vefatıyla dinin tamamlanmış olduğu, Allah’tan kullarına yönelik bilgi akımının Hz. Muhammed ile son bulduğu, dine ilave ve çıkarma yapılamayacağı, rüyaların din konusunda delil sayılamayacağı gibi konularda halk daha fazla bilinçlendirilmelidir. Çünkü, Allah’tan bilgi akımının Hz. Muhammed’le son bulduğunu, Kur’an ve sahih hadislerin dini bilgi için yeterli olduğunu, rüyaların delil olamayacağını bilen insanlar aldatılamaz ve bu hain kalkışmaya ikna edilemezdi.

15 Temmuz hain kalkışmasına karşı Türk milletinin sergilediği duruş, vatan, bayrak ve din konusundaki kırmızı çizgisinin silinmediğini, mukaddesatlar söz konusu olduğunda bütün farklılıkları bir tarafa itip tek yürek olduğunu, bu uğurda canı ve dünyasını feda etmekten geri durmayacağını ispatlayan ve benzeri görülmemiş Çanakkale misali yeni bir kahramanlık destanıdır.

15 Temmuz’un kahraman şehitleri ve gazileri, ülkesi ve milleti için yapılması gerekeni yapmıştır. Şimdi yapılması gereken ise, o ihaneti hiç unutmamak, vatan ve mukaddesatın kıymetini bilmektir.

Bütün şehit ve gazilerimizin ruhları şâd olsun!

Allah, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömür versin!

Milletimizi ve bütün insanlığı her türlü kötülüklerden ve felaketlerden korusun!