Teknoloji ve Aile İletişimi

Teknolojik araçlar ve sosyal medya kullanımının yaygınlık kazanması aile içi ilişkileri de olumsuz etkilemektedir. Aile bireylerinin ev dışı rolleri ve aile içinde geçirilen zamanın azalması ve sosyal medya ve akıllı telefon kullanımı eklenince
ailede yüz yüze iletişim giderek zayıflamaktadır. Yüz yüze ilişkilerin giderek azalması aile içindeki her bireyin kendi dijital mecrasında iletişimi tercih etmesi ile aile içi iletişimde kopukluklar, yer yer krizler meydana gelmektedir. İletişimin azalması ile zamanla eşler arasında ilgi ve sevgi de azalmaktadır. Eşler arasındaki sevgi ve ilginin azalması, evliliğin sağlıklı yürümesini engelleyerek, ailenin dağılmasına neden olabilmektedir.

Sosyal medya mecralarında en önemli problem alanlarından biri de yaşanan mahremiyet ihlalleri ve kurulan sanal ilişkilerdir. Bu mecralarda yapılan özel hayata dair paylaşımlar çeşitli riskleri beraberinde getirmektedir. Bu durum evlilik içinde eşler arasında kalması gereken pek çok mahrem bilgi ve görüntüyü paylaşıma açık hale getirmekte ve eşler arasında birçok sıkıntının yaşanmasına sebeb olmaktadır.

Editör: Mehmet Çalışkan