Çocuklar melek gibidir. Tertemiz, günahsız olarak dünyaya gözlerini açar ve içinde yaşadıkları çevrenin etkilerine göre şekillenirler. Bundan dolayı çocukların, günahsız ortamlarda yetişmeleri ve Allah’a karşı sorumluluk bilinci taşınan bir atmosferi teneffüs etmeleri, gelecek hayatlarında doğru bir yol üzere olmaları açısından büyük önem taşır.

Allah’ın anıldığı ortamlar, meleklerin ziyaret ettiği ve ilahî rahmetin indiği yerlerdir. Kuşkusuz bir mü’minin en çok sevineceği hususlardan biri, evinin meleklerin ziyaret ettiği bir yer olmasıdır. Hanemizin meleklerin misafir olduğu kutlu mekânlar olabilmesi için, içinde Allah’ın anıldığı, Kur’an okunan ve ibadet edilen bir yer olması, iyi insanlarla oturup kalkılması ve masiyet ortamı olmaktan uzak bulunması gerekir. Bu nitelikteki bir ortam çocuklarımızın istikametinin olumlu şekillenmesinin de güvencelerindendir.

Kur’an-ı Kerim insanın, ailenin, toplumun nasıl huzurlu ve mutlu olacağının yollarını göstermiştir. Çocuklarımızı bu huzur ikliminde tutabilirsek, hiçbir kötü eğilim onları doğru yoldan çıkaramaz.

SÖZÜN ÖZÜ

Vazoyla saksının farkını sen söyleme… Çiçeklerden sor!

Arif Nihat Asya

Görünen sıfatındır, Anı gören zatındır, Gayrı ne hâcatındır, Sen seni bil, sen seni.

Hacı Bayram-ı Veli

Editör: Mehmet Çalışkan