Yüce Rabbimiz, sevgisine ulaşmanın yolunu Kur’ân-ı Kerim’de bize haber vermiştir. Sevgisine mazhar olan kimseleri haber verdiği gibi, sevgi ve merhametinden mahrum kalanları da bildirmiştir. O, rızasına ulaştıracak amelleri bizlere gösterdiği gibi, rahmetinden uzaklaştıracak amelleri de beyan etmiştir.

Allah, maddi ve manevi anlamda temiz olanları, tövbe edenleri, kendine karşı gelmekten sakınanları sever. Allah, kendisine tevekkül edenleri; her işinde, her sözünde kendi rızasını gözetenleri, sabredenleri ve adil olanları sever.

Allah, küfürde ve günahta ısrar edenleri, haddi aşanları, taşkınlık yapanları, zalimleri sevmez. Allah, israf edenleri, ifsat edicileri ve bozguncuları, büyüklük taslayanları, böbürlenenleri, kibirlenenleri sevmez. Allah, kendisine, Yüce Kitabına, Peygamberine, değerlerine, kardeşlerine ihanet edenleri asla sevmez.

Unutulmamalıdır ki; mü’mine düşen, kısacık ömrünü Allah’ın sevgi ve rızasına ulaştıracak salih amellerle değerlendirmektir. O’nun gazabına götürecek söz, tutum ve davranışlardan da uzak durmaktır.

SÖZÜN ÖZÜ

Akıllıların âdeti sûkût, cahilin âdeti unutkanlıktır. Feriduddin Attar

Sıkıntılar, sevgilinin gönderdiği misafirdir; gelir ve gider. Önemli olan gönderenin hatırına o misafire sabredebilmektir. Mevlânâ

Editör: Mehmet Çalışkan