Diyanet İşleri Başkanlığı, 150 bine yakın personeli ile tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı sahada aktif bir şekilde mücadele veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 il müftülüğü ve bine yakın ilçe müftülüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesine destek oluyor.

"Mahalle Denetim Ekipleri" oluşturuldu

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Ağrı İl Müftülüğü, koronavirüsle mücadele kapsamında "Mahalle Denetim Ekipleri" oluşturdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla, İçişleri Bakanlığınca valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları'nda yer alarak iyiliğin öncüsü olan din görevlileri, şimdi de Mahalle Denetim Ekipleri'ne katıldı.

Ağrı’da koronavirüs vakalarının artmasına karşı alınan ilave tedbirler kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde İl Müftülüğünce din görevlilerinden oluşan ekipler kuruldu.

Konuya ilişkin Diyanet Haber'e özel açıklamalarda bulunan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, şunları kaydetti:

"Hepimizin bildiği gibi ülkemiz ve bütün dünya ciddi bir salgınla karşı karşıya. Devletimiz üzerine düşen görevi en güzel şekilde yapmak için gayret gösteriyor. Valiliklerimize birtakım talimatlar gönderildi ve bu talimatlar çerçevesinde valiliklerimizin koordinesinde Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu. Şimdi de karantinadaki vatandaşlarımızın durumunu takip etmek, onlara yardımcı olmak, moral ve motivasyon sağlamak amacıyla 'Mahalle Denetim Ekipleri' kuruldu. Bu çerçevede biz de Ağrı İl Müftülüğü olarak 96 personelimiz ile Valiliğimiz koordinesinde Mahalle Denetim Ekipleri'ne destek sağladık. Daha önce de Vefa Sosyal Destek Grubu'na da yine bir o kadar görevlimizle, imamımız ve müezzinimizle destek sağlamıştık. Şimdi de 96 personelimizle Mahalle Denetim Ekipleri'ne destek sağlıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da alınan tedbirlere uyarak, salgınla mücadelede sahadaki arkadaşlarımıza destek olmaları gerekiyor."

- Toplu etkinlikler ülkemizdeki bu salgını artırmaktan başka bir işe yaramıyor

Salgın döneminde yapılan toplu organizasyonların vaka sayısındaki artışın en önemli nedenlerinden biri olduğuna dikkati çeken İl Müftüsü Topçu, "Maske, mesafe, temizlik gibi bu salgının yayılmasını önleyecek her türlü tedbiri almak biz vatandaşlara düşüyor. Düğünlerimiz, nişanlarımız, asker uğurlamalarımız böyle toplu halde yapılacak etkinliklerden son derece kaçınmamız gerektiğini bilmemiz lazım. Toplu etkinlikler ülkemizdeki bu salgını artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Onun için bu salgını önlemenin en önemli ayağı biz vatandaşlarız. Gereken tedbirleri almalıyız. Salgının ancak bu şekilde son bulacağına inanmalıyız. Hepimizin gördüğü gibi salgın günden güne artarak devam ediyor. Onun için karantinaya uymak lazım, izolasyona uymak lazım. Bu çerçevede görevlilere kolaylık sağlamamız lazım. Bununla beraber karantinadaki vatandaşlarımızın da sabırlı olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan