Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” ile “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında "Ödüllü Yarışmalar" düzenlendi.

Yarışma kapsamında ortaokul öğrencileri “Ezbere Şiir Okuma” kategorisinde, lise öğrencileri “Resim Yapma” kategorisinde, üniversite öğrencileri ise “Fotoğraf Çekme” kategorisinde yarıştı.

Bu kapsamda Pendik İlçe Müftülüğü tarafından "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" münasebetiyle şiir okuma ve resim yapma yarışması düzenlendi.

İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrenciler en güzel şekilde şiir okuyabilmek için mücadele etti.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda “Ezbere Şiir Okuma” kategorisinde Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Esma Eslem Kaya birinci oldu.

“Resim Yapma” kategorisinin birincisi ise Pendik Alparslan Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Sakarya oldu.

Öğrenciler Şiir Okumak Için Yarıştı01

Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Ünal, “Yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Birinci olan öğrenciler Pendik İlçe Müftülüğü tarafından ödüllendirilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Ammar Esenkal