Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması gerçekleştirildi.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sabah oturumunda üniversiteli gençler, öğleden sonraki oturumunda ise liseli gençler ter döktü.

Sınavda gençler Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Dinim İslâm Temel Bilgiler ve Mukaddes Miras Kudüs", üniversite kategorisinde ise "İslam İlmihali ve Mukaddes Miras Kudüs" isimli eserlerden sorumlu tutuldu.

Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden ile birincilik elde edenler dışında Türkiye genelinde dereceye giren ilk 44 öğrenci Başkanlık tarafından umre ile ödüllendirilecek; ayrıca müftülükler dereceye giren diğer öğrencileri imkanları nispetinde ödüllendirebilecek.

Öğrenciler yarışma sonuçlarını sınav tarihinden bir ay sonra yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Ağrı

81 ilde olduğu gibi Ağrı’da da yoğun ilgi gösterilen yarışmada yüzlerce genç umre ödülülünü kazanabilmek için 120 dakika boyunca ter döktü.

Ağru Umre Yarışması 11

Yarışmanın düzenlendiği sınıfları ziyaret ederek katılımcılara başarı ve kolaylıklar dileyen Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak, "Rabbim Hz. Peygamberin ahlakı ile ahlaklanan, O’nun hayatını rehber edinen gençlerin sayısını arttırsın. Bu vesileyle yarışmanın organizasyonunda emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoum. Yarışmaya katılan öğrencilerimize de başarılar diliyorum." dedi.

Ağru Umre Yarışması 22

Adana

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 09 Mart 2024 Cumartesi günü saat 10:00'da üniversite öğrencilerine yönelik, saat 14:00'da ise lise öğrencilerine yönelik "Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması" yapıldı.

150 kişinin katılım gösterdiği sınavda öğrenciler umre için ter dökdü.

Yarışmacılar lise kategorisinde Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Dinim İslam, Temel Bilgiler ve Mukaddes Miras Kudüs", üniversite kategorisinde ise "İslam İlmihali ve Mukaddes Miras Kudüs" isimli eserlerden sorumlu tutuldu.

Adana Gençlik Yarışması 22

Denizli

İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulunda yapılan lise kategorisindeki yarışmada Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Dinim İslam Temel Bilgiler ve Mukaddes Miras Kudüs", üniversite kategorisinde ise "İslam İlmihali ve Mukaddes Miras Kudüs" isimli eserlerden sorumlu olan adaylar büyük heyecanla soruları cevapladı.

Denizli Umre Sınavı 11

Hakkari

Hakkari ilinden müracaat eden öğrencilere yönelik yapılan bilgi yarışması, Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Hakkari 11

Sınav saatlerinden on beş dakika önce sınıflara alınmaya başlanan öğrencilere, salon sorumluları tarafından sınavın usul ve esasları ile uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünce gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı sınavın sabah oturumunda üniversite, öğleden sondaki oturumda ise lise öğrencileri yarıştı.

Hakkari 22

Sivas

Sivas Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde iki oturumda düzenlenen yarışma sınavında, üniversitesi öğrencileri sabah seansında, lise öğrencileri ise öğleden sonra sınava katıldı.

Kilis Umre Sınavı 11

Kilis

"Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması Kilis'te Ekrem Çetin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde yüz yüze yazılı olarak yapıldı.

Kilis Umre Yarışma 11

Sınav öncesi salonları gezen İl Müftüsü Alettin Bozkurt, adaylara başarı temennisinde bulundu.

Muğla

Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde sabah  10:00 üniversite, öğleden sonra 14:00 lise oturumu şeklinde yapılan ve   Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Muhammed Vareloglu’nun gözetmen olarak katıldığı sınavda ayrıca  gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlar da görev aldı.

Sınav öncesi salona gelen Muğla İl Müftüsü  Yaşar Çapçı  gençlere başarı diledi. Siyer, İslam İlmihali ve Kudüs konusunda  düzenlenen yarışmaya katılan tüm adayları tebrik eden Müftü Çapçı, Umre Ödülü dışında burada öğrenilen bilgilerin de çok değerli olduğunun altını çizdi.

Sınav sonunda koordinatörlere duygularını paylaşan adaylar Diyanet İşleri Başkanlığına böyle bir yarışma düzenlediği için teşekkür ederek, yarışmaların devam etmesi temennisinde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan