Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince ülke genelindeki tüm camilerde uygulanan tedbirler, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde örnek oldu.

Salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren bir dizi tedbir alan Diyanet İşleri Başkanlığı, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan tedbirleri titizlikle uyguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri de ülke genelindeki tüm camilerde koronavirüs denetimlerini aralıksız sürdürerek camilerde virüse geçit vermedi.

Alanya Müftülüğüne bağlı camilerde maske, mesafe ve hijyen kurallarını titizlikle uygulayan din görevlileri, namaza gelen vatandaşların önce ateşlerini ölçüyor, daha sonra vatandaşlara dezenfektan kullandırarak camilere ve namaz kılınacak alanlara girişlerini sağlıyor.

Gelenlere tek kullanımlık seccade, maske ve kolonya veren din görevlileri, fiziki mesafe kuralına uyulması konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Camilerde uygulanan tedbirlerin yanı sıra vaaz ve hutbelerde salgın konusunda cemaati bilgilendiren din görevlileri, salgınla mücadelede topluma örnek oluyor.

Editör: Mehmet Çalışkan