Danimarka Türk Diyanet Vakfı Katkısı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile geleneksel hale gelen "Arife Çiçekleri İyilik ve Dayanışma Buluşmaları" bu yıl da düzenlendi.

İl Müftülükleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmalarda "arife çiçekleri" adıyla öksüz ve yetim çocuklara bayram sevinci yaşatıldı.

Adıyaman

Adıyaman İl Müftülüğü ile Danimarka Türk Diyanet Vakfı iş birliği ile Adıyaman'da depremden zarar gören vatandaşlara ihtiyaçlarını karşılamak üzere iyilik kartları dağıtıldı. Aynı zamanda yetim ve öksüzlere ise "arife çiçekleri" adı altında alışveriş kartları hediye edildi.

Adıyaman Arife Çiçekleri 11

Düzenlenen etkinliğe Danimarka’dan DİTİB ekibinin yanısıra İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, Müftü Yardımcısı Hilmi Benli, TDV Adıyaman Temsilcisi Veysel Coşkun, TDV gönüllüleri, din görevlileri, aileler ve çocuklar katıldı.

İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, Osmanlı zamanında bayramlıklarını giymek için bayram sabahını bekleyemeyip arife günü giyen çocuklara "arife çiçekleri" denildiğini anımsatarak "Bugün de çocuklarımıza aynı sevinci yaşatmak amacıyla gayret ediyoruz. Yürüttüğümüz bu hayra vesile olan Danimarka Türk Diyanet Vakfı ile Danimarka’daki hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bursa 

Bursa Şehreküstü Diyanet Kitap Kafede gerçekleştirilen buluşmada hak sahiplerine giyim ve gıda kartlarının teslimi yanı sıra bütün çocuklara Danimarka TDV ve TDV Bursa Şubesi tarafından bayram harçlıkları da dağıtıldı.

Bursa Arife Çiçekleri 11

Burada konuşan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, iyiliği sahiplenen arife çiçeklerine ve yakınlarına teşekkür ederek Danimarka’dan sılaya uzanan gönül köprülerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Danimarka TDV’yi temsilen programa katılan İkast Fatih Cami Dernek Başkanı Cengiz Özdemir de projede paydaş olan Bursa İl Müftülüğü ve TDV Bursa Şubesine teşekkür etti.

Erzurum

Danimarka Türk Diyanet Vakfınca gönderilen 56 adet hediye çeki, TDV Erzurum Şubesi tarafından 56 yetim çocuğa dağıtıldı.

Erzurum Arife Çiçekleri11

Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, Hz. Peygamber'in yetimlere verdiği değeri ifade ederek, "İl Müftülüğü olarak bizler de TDV Erzurum Şubesi olarak hazırlamış olduğumuz bu hediye çeklerini bayram öncesi vererek çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüme ortak olmak istedik. Rabbim rızasına nail olanlardan eylesin. Bu vesileyle bizlere katkı sunan başta Danimarka Diyanet Vakfı Şubesi olmak üzere hayır sahiplerine teşekkür ediyorum." dedi.

Gümüşhane

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen 81 İlde 81 Öksüz-Yetim "Arife Çiçeği Projesi" kapsamında Gümüşhane’de ikamet eden öksüz ve yetimlere bayram öncesi bayram sevinci yaşatıldı.

Gümüşhane Arife Çiçekleri 11

"Bir Tebessüme Talibiz" sloganıyla yürütülen kampanyada Gümüşhane Merkez ve İlçelerinde verilecek 53 adet hediye-iyilik paketi düzenlenen programda İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından teslim edildi.

Tekirdağ

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile Tekirdağ'da yetim çocuklara kıyafet ve gıda kartı hediye edildi.

Tekirdağ Arife Çiçekleri 11

Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "83 çocuğumuzun katılımı ile 'Çocuk İftarımızı ve Ramazan Şenliğimizi' gerçekleştirdik. Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Danimarka'dan Türk vatandaşların desteklerini yavrularımıza ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi.

Tekirdağ Arife Çiçekleri 22

Isparta

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesi iş birliği ile yetim çocuklara ihtiyaç kartı ve bayramlık hediye edildi.

Isparta Arife Çiçekleri 11

Türk Milletinin tarih boyunca yetime, kimsesize, mağdura, mazluma kucak açığını ifade eden İl Müftü Vekili Halil Taş, "Yüce dinimiz İslam, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler. Zira yetimler, Cenabıhakk’ın hepimize emanet ettiği masum kullarıdır. Yetime el uzatmak, Yüce Rabbimizin rızasını kazanmaktır." dedi.

Yozgat

Yozgat'ta Müftülük görevlileri, yurt dışından gelen temsilciler ve Vakıf çalışanları ile gönüllülerinin katılımıyla hediye kartları ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere takdim edildi.

Yozgat Arife Çiçekleri 11

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, "Kadim kültürümüzde önemli bir yeri olan 'Arife Çiçekleri' ismi, ceddimiz Osmanlı zamanında mutluluk için bayramı beklemeden Arife gününden bayramlıklarını alıp giyen yetim ve öksüz çocuklardan gelmektedir. Kıyafetlerini giyip Sokaklarda mutlulukla dolaşan bu çocuklar gülen yüzleriyle neşe kaynağı olurlardı. Bizimde gâyemiz ecdadımızın bu güzel adetini devam ettirerek Bayram ruhuna uygun şekilde yetim ve öksüz yavrularımızın yüzlerini güldürebilmektir. Bizlere öksüz ve yetimlere bu sevinci yaşatmak için maddi destek sunan Danimarka Ditib’e teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Ömer Ceylan