Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülüklerince kadınlara özel "Kadir Gecesi" programları düzenlendi.

Bolu 

Bolu Müftülüğü tarafından Bilal-i Habeşi Camii’nde gerçekleştirilen programa ilgi yoğundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Kadir Gecesi’nin Fazileti, bu gecede neler yapılması ve nasıl ibadet edilmesi hakkında bilgiler verdi.

Program, okunan hatimlerin duasının yapılmasının ardından sona erdi.

Konya 

Konya İl Müftülüğü ile Selçuklu İlçe Müftülüğü organizesinde düzenlenen kadınlara yönelik Kadir Gecesi programı Konya Hacıveyiszade Camii’nde gerçekleştirildi.

Mehmet Fuat Binici Kız Kur'an Kursu öğreticisi Şerife Toklu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Selçuklu Müftülüğü Vaizi Denizay Diken'in sohbetiyle devam etti. 

Kadir Gecesinin kıymetini, kendisinde indirilen Kur'an'ı Kerim'den aldığını vaazında ifade eden Diken, Kuran’ın anlaşılması ve hayatın merkezinde olması gerektiğini söyledi.

Mehmet Fuat Binici Kız Kur'an Kursu Hocaları Yasemin Sert, Şerife Toklu, Nermin Cinsoy, Fatma Yarar, Fatma Acar, Sıdıka Küçükçolak, Hilal Kesim, Şerife Toklu ve Münevver Öztürk tarafından ilahi dinletisi, Meydanlı Kız Kur'an Kursu öğreticisi Mesude Özkaçar'ın Mevlid-i Şerif okuması ve Mehmet Fuat Binici Kız Kur'an kursu öğreticisi Fatma Yarar'ın hatim duasıyla program sona erdi.

Manisa

Manisa Sultan Camii Külliyesinde kadın erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk ve üniversiteli gençlerin katılımıyla iftarda başlayan Kadir Gecesi coşkusu, hatimle kılınan teravih ve ardından kadın cemaate yönelik gerçekleştirilen programlarla sahura kadar devam etti.

Van

Van İl ve ilçe müftülükleri tarafından kadınlara yönelik programlar düzenlendi.

Düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salat-ü selamlar getirildi, dualar edildi.

Programlarda Van Müftülüğü irşad ekibi tarafından sohbetler verildi.

Vaiz Mine Sürmen Kadir gecesi hakkında “Zamanı kıymetlendiren Rabbimiz, muhatabını da kıymetlendirmiş ve bizlere Kur'an ayı olan Ramazanı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini hediye etmiştir. İnşallah bu gece Muhammed (s.a.s.) ümmetinin kurtuluşu için bir fırsattır. Bu fısrsatı en iyi şekilde değerlendirmek gerekir.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan