Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle iyiliğin temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfının, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yaptığı kardeşlik çağrısı, il-ilçe müftülükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri koordinesinde ülke genelinde karşılık bulmaya devam ediyor.

Adana/Çukurova

Çukurova İzzettin İsmail Gözübatık Camii İmam Hatibi Alişadi Özdoğan, mahalle muhtarıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban kesim organizasyonu kapsamında vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Kurban bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Din Görevlisi Özdoğan ve Muhtar Göktürk Güngör'e anlamlı bağışlarından dolayı teşekkür ederek bağış makbuzlarını teslim etti.

Artvin/Kemalpaşa

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban kesim organizasyonuna, Artvin Kemalpaşa İlçe Müftüsü Mustafa Canlı ve din görevlileri yaptıkları kurban bağışıyla destek oldular.

"Mazlumun duasına ortak olmak ve kardeşlik köprüleri kurmak için" kurban kesim organizasyonuna destek olduklarını ifade eden İlçe Müftüsü Mustafa Canlı, "Gerçekleştirilen kurban kesim organizasyonuyla 145 ülkede ihtiyaç sahiplerine, savaş ve afet bölgeleri ile kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelere yardım eli uzatılıyor. Bu vesileyle kurbanını TDV’ye bağışlayan personelimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ağrı

Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Türkiye Diyanet Vakfı 2020 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na destek olmak amacıyla kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesine verdi.

Kampanyanın büyük bir iyilik organizasyonu olduğunu belirten Tenekeci, emeği geçenlere teşekkür ederek kampanyaya katılımın yüksek olması temennisinde bulundu.

Yapılan bağışı Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tenekeci’ye teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Ağrı/Doğubayazıt

Doğubayazıt İlçe Müftü Vekili Bayram Can’ı kabul eden Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi alarak, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundu.

Ankara/Beypazarı

Beypazarı İlçe Kaymakamı Temel Ayca da Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulunarak vekaleten kurban kampanyasına destek oldu.

Kaymakam Ayca’nın kurban bağışını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İlçe Müftüsü Mehmet Karakoyun, bağış makbuzunu takdim etti.

Antalya/Muratpaşa

Muratpaşa İlçe Müftülüğünü ziyaret eden Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Muratpaşa Şubesi Başkanı Kuddusi Uysal’dan Türkiye Diyanet Vakfının kurban organizasyonu hakkında bilgi alarak vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal, "Milletimizin Türkiye Diyanet Vakfına duyduğu güven ve teveccüh, her geçen yıl artarak devam etmektedir." dedi. 

İlçenin farklı bölgelerinde Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Bağış ve Tanıtım Standı açtıklarını belirten Müftü Uysal, stantlar aracılığıyla organizasyonu daha geniş kitlelere duyurduklarını ve bağış aldıklarını ifade etti.

Uysal, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının faaliyetlerinin tanıtılmasının ve erişilebilir olmasının, organizasyonun başarılı olmasındaki önemine değindi.

Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ise Türkiye Diyanet Vakfının Vekaletle Kurban Organizasyonu'nu emanet bilinci ile yürüttüğünü, önceki yıllarda da bağışta bulunduğunu ve bu yıl da kurbanını Türkiye Diyanet Vakfına bağışlamaktan huzur duyduğunu dile getirdi.

Aydın/Karpuzlu

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban kesim organizasyonuna, Aydın Karpuzlu Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, İlçe Müftüsü Himmet Metin ve din görevlileri yaptıkları kurban bağışlarıyla destek oldular.

Bingöl

Bingöl İl Müftüsü Ahmet Süzen, vekalet yoluyla yurt içi ve yurt dışına yönelik kurban bağışında bulunarak Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu'na destek oldu.

Bingöl/Karlıova

Karlıova İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, Karlıova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Metin Öz, Polis Memuru Metin Güngör ve çok sayıda vatandaş, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında kurban bağışında bulundular.

Giresun/Alucra

Alucra Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan da Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Kaymakam Uzan, "kardeşlik şiarıyla yürütülen organizasyonun" önemine dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Uzan'ın organizasyona olan desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Müftüsü Yahya Balcı ise Uzan'a teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Tokat/Turhal

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban kesim organizasyonuna bir destek de Tokat Turhal’dan geldi.

Kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfına veren Turhal İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, "Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarıyla tüm milletimizin vicdanında büyük bir kabul gördüğünü" ifade ederek tüm vatandaşları Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulunmaya davet etti.

Kilis

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen kampanya kapsamında kurban bağışında bulunan Kilis İl Müftü yardımcısı Recep Çarpar, "Kurban, yakınlığı ifade eder. Kurban bayramında bizim yolumuzu bekleyen kardeşlerimiz var." ifadesini kullandı.

Şırnak

Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan ve Şube Müdürü Halil Kılınç, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban kesim organizasyonuna destek vermek amacıyla kurban bağışında bulundular.

Editör: Mehmet Çalışkan