Sırbistan İslam Birliği Riyasetince, İdlib'deki terör saldırısında şehit olan 33 Mehmetçik başta olmak üzere tüm şehitler için Riyasete bağlı camilerde Cuma namazı öncesi Kur’an’ı Kerim okunarak dualar edildi.

Belgrad Bayraklı Hüseyin Kethüdâ Camiinde Cuma namazı öncesi düzenlenen hatim ve dua programına T.C. Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Yücel, Büyükelçiliğe bağlı kuruluşların birim amirleri, Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Belgrad Müftülüğü yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehitlerin dualarla anıldığı program sonunda katılımcılara Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından Kur’an-ı Kerim, Boşnakça Kur’an Meali ve Hz. Muhammed’in Hayatı isimli eserler hediye edildi.


Diğer yandan Sırbistan’ın Sancak Bölgesi Yeni Pazar, Tutin, Syenitsa, ve Priyepolye şehirlerindeki bütün camilerinde de Sancak Müftülüğü görevlilerince Yasin-i Şerif okunarak Milletimiz ve Mehmetçiğimiz için dualar edildi. 

Tutin Sultan Fatih Camii’ndeki dua programında konuşan Sancak Müftü Yardımcısı Muhamed Demiroviç, "Müminler olarak dünyanın dört bir tarafındaki kardeşlerimizle, özellikle de Türkiye’deki kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz. Bugün okunan Yasin-i Şerîfler Suriye’deki savunmasız mazlumların şeref ve onurunu savunmak üzere sahip oldukları en değerli servet olan hayatlarını feda ederek şehit düşen Türk askerlerinin ruhlarına bağışlandı." dedi.

Sancak Müftülüğünün bütün camilerde düzenlediği programlara çok sayıda Boşnak Müslüman katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan