"2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" coşkusu yurt içinde ve yurt dışında devam ediyor.

Hafta kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferanslar düzenleniyor.

Batman

Batman İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi Haftası" kapsamında imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik konferans düzenledi.

"Hz. Peygamber ve Vefa" konulu konferansa İl Müftülüğü vaizleri konuşmacı olarak katıldı.

Eskişehir 

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temasıyla çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Kur'an kursları, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtları ile gençlik merkezlerinde icra edilen programlara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Van/Muradiye

Van Muradiye İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Kazım Karabekir Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan İlçe Müftüsü Eyyüp Babat, "Vefanın en güzel örneğini bizlere gösteren Hz. Peygamber ve onun sahabeleridir. Bizler Hz. Peygamberi her konuda örnek aldığımız gibi onun vefa ahlakını da her daim örnek almalıyız." dedi.

Program sonunda İlçe Müftülüğünce ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tekirdağ/Kapaklı

Kapaklı İlçe Müftülüğü "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası"  kapsamında Hz. Peygamberin daha iyi tanıtılması ve Hz. Peygamber sevgisinin canlı tutulması amacıyla öğrencilere yönelik konferans düzenledi.

Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Din Hizmetleri Uzmanı İkram Çalışkan, "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans verdi.

Yalova

Yalova İl Müftülüğü "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans düzenledi.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı'nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Yalova Valisi Muammer Erol, kurum amirleri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Ağrı

Mevlid-i Nebi coşkusunun yaşandığı bir diğer adres Ağrı oldu.

Ağrı'da "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temasıyla sürdürülen "Mevlid-i Nebi Haftası" kapsamında "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu radyo programları düzenlendi.

Doğubeyazıt ve Tutak ilçelerinde düzenlenen radyo programlarına konuk olan İl Müftü yardımcıları Murat Sarı ve Kemal Arpacı, "vefa" konusunda sohbet ederek gelen sorulara yanıt verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan