Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısıyla tüm yurtta din görevlileri, müftülüklerin öncülüğünde Kızılay’a kan bağışında bulunuyor.

Kütahya

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın; "Ramazandan önce tüm mensuplarımızı, din görevlilerimizi ve milletimizi kan bağışına davet ediyorum." çağrısı üzerine Kütahya İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ile çok sayıda müftülük personeli kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Kan bağışı öncesinde Diyanet Habere açıklamalarda bulunan Kütahya Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Ramazan öncesi anlamlı bir kampanyaya destek verdiklerini belirterek şunları kaydetti.

‘‘Kütahya Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kan bağışı çağrısına icabet ederek hayra vesile oluyoruz. İnsanın değerini ön plana çıkarmak ve aynı zamanda zor zamanlarında hasta kardeşlerimizin kan ihtiyaçlarına kolaylıkla erişebilmeleri gayesiyle bugün kan bağışında bulunarak bu kampanyaya destek oluyoruz. Kan bağışında bulunmak adeta candan cana bir sadakadır, önemli bir ibadettir. Dolayısı ile bütün vatandaşlarımızı söz konusu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz."

Kars

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın "kan bağışı" çağrısının karşılık bulduğu bir diğer adres ise Kars oldu.

Din görevlileriyle birlikte kan bağışında bulunarak kampanyaya destek veren İl Müftüsü Yusuf Eviş, şöyle konuştu.

“Diyanet İşleri Başkanımız basın açıklamasında ‘Bütün din görevlilerimizi kan bağışına davet ediyorum.’ demişti. Bizlerde Başkanımızın bu çağrısına uyarak personelimizle birlikte kan bağışında bulunduk. Rabbim bu salgını ülkemizden ve bütün insanlıktan bir an önce kurtarsın.” 

Editör: Mehmet Çalışkan