45 yıldır İslami ilimlerde eğitim faaliyetlerine devam eden Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi, arşiv niteliğinde tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinin tanıtımı ile ilgili hazırlanan ‘‘Dünü ve Bugünüyle Haseki Belgeseli'', “Dünü ve Bugünüyle Haseki Kitabı”, “6 Dilde Haseki Tanıtım Kitapçığı” ve 2015 yılından bu yana ihtisas merkezinde yapılan konferansların “Haseki Konferansları 1 ve 2”  adı altında baskıları yapıldı.

Arşiv niteliği taşıyan bu eserler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Diyanet Habere açıklamalarda bulunan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Adil Bor, şunları kaydetti. 

“Allah’a Hamd olsun ki Haseki İhtisas Merkezinde kırk beş yıldır İslami ilimlerde eğitim kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Bu günde bu ilmi yolculuğa şahit olmaktayız. İhtisas Merkezimizin amacı, klasik ilmi birikime erişim sağlayarak sahih bilgiye ulaşmak ve böylelikle metin ile gerçek hayat arasında çağın muktezasına göre doğru bir iletişim kurmaktır. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde sürekli kendimizi yenileyerek toplumu doğru bilgiyle buluşturma gayreti içindeyiz.’’

Eğitimin, bireyleri zihnen ve kalben geliştirerek, ahlaki ve insani değerler ekseninde erdemli bir toplumu oluşturma etkinliği olduğunun bilincindeyiz diyen Dr. Bor, ‘‘Eğitim çalışmalarını yürütürken, kişilerin mezhebine, meşrebine, mensubiyetine, rengine ve ırkına bakmaksızın herkesi kucaklamak, herkese güven vermek, her kese adil davranmak ve en önemlisi sürekli ilmi olarak kendimizi güncellemek temel ilkelerimizdir. Hamdolsun uzun çalışmalarımız sonucunda Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin tanıtımı ile ilgili  “Dünü ve Bugünüyle Haseki Belgeseli, “Dünü ve Bugünüyle Haseki Kitabı”, “6 Dilde Haseki Tanıtım Kitapçığı” ve 2015 yılında bu yana ihtisas merkezimizde yapılan konferansların “Haseki Konferansları 1 ve 2” serisinin baskılarını yaparak ilme ve tarihe ışık tutan eserler bıraktık.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan