Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında bölge finalleri devam ediyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmalarda, adaylar bölge birincisi olabilmek için kıyasıya mücadele veriyor.

Giresun

Türkiye geneli Kur'an kursları arasında düzenlenen hafızlık yarışmasının Karadeniz finali Ordu İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ordu, Amasya, Bartın, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak il birincilerinin katıldığı yarışmada, Giresun'u temsilen katılan Hafız Mert Beyaz birinci oldu.

Bölge bazında yapılan yarışmada birinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Beyaz'ın Giresun'a büyük bir gurur yaşattığını belirten Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, "Kur’an-ı Kerim'in ilk emri okumaktır. Yüce dinimiz İslam'ı en güzel şekilde temsil edecek olan hafızlarımız ellerinden kitabı, defteri, kalemi düşürmemeli, öğrenmeyi ve öğretmeyi kendine şiar edinmelidir. Yarışmada bölge birincisi olan öğrencimiz Mert Beyaz'ın zihninin ve kalbinin Kur'an-ı Kerim sevgisiyle dolmasına ve hafızlığını tamamlanmasına vesile olan ailesini ve hocalarını tebrik ediyorum. Yüce Allah öğrencilerimize ömür boyu Kur'an ahlakına uygun hayat sürmeyi nasip eylesin." dedi.

Düzce

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın Marmara bölge birincisi ise Düzce 15 Temmuz Kız Kur’an Kursu öğrencisi Eslem Ersoy oldu.

Marmara bölge birincisi olan Ersoy, 17 Mart 2021 Çarşamba günü çevrimiçi düzenlenecek olan Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali'ne katılmaya hak kazandı.

Bitlis

Erzurum İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali'nde ise Bitlis Tatvan Sakine Kalyoncu Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Çelebi bölge birincisi seçilerek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Kahramanmaraş

Yarışmanın Akdeniz bölgesi finalisti ise Kahramanmaraş'tan katılan Büşra Sak oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen bölge finalinde Antalya, Adana, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin, Karaman ve Osmaniye illerinde birinci olan hafızlar bölge birinciliği için ter döktü. 

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya Kahramanmaraş'ı temsilen katılan Şerife Yaşar Gölcü Kur’an Kursu öğrencisi Büşra Sak birinci oldu.

Büşra Sak'ı tebrik eden İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu, "Ailesinden, emeği geçen hocalarından Rabbim razı olsun. Bölge birincisinin İlimizden çıkması bizleri ayrıca memnun etti. Kızımızın Türkiye finalinde İlimizi en iyi şekilde temsil ederek birinci olacağına inanıyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan