Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında veya kendi imkanlarıyla hafızlığını tamamlayan adaylara uygulanan "2021 Yılı I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı" devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Mersin oldu.

Mersin İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sınava, adaylar maske ile kabul edildi.

Adaylar, sınav binasında görevlileri tarafından yönlendirilirken sınav süresince adaylar ve velileri için dinlenme odaları ile sınırsız ikramlar yapıldı.

Mersin İl Müftülüğü koordinesinde 3 gün boyunca devam edecek sınava; Mersin merkez ve ilçelerinde bulunan Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 76 hafız adayının katılacağı belirtildi.

Tekirdağ

Hafızlık tespit sınavının yapıldığı bir diğer adres ise Tekirdağ oldu.

Tekirdağ İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen sınava, hafızlık eğitimini tamamlayan 49 öğrenci katıldı.

Tekirdağ Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Arslan, Vaiz Zeynep Gülten Yılmaz ve Cezaevi Vaizi Ahmet Tan tarafından oluşan komisyon tarafından sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen sınavda, adayların hafızlık seviyeleri tespit edildi.

Rize

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan adaylar için ‘Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı bir diğer il ise Rize oldu.

Hafızlarıyla ünlü Rize’de gerçekleştirilen sınava dair Diyanet Habere açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, 2021 yılı I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavlarına Rize’den 39 kadın, 59 erkek olmak üzere toplam 98 adayın müracaat ettiğini belirterek, “Temennimiz tüm adayların sınavı kazanarak hafızlar kervanına katılmasıdır.” dedi.

Müftü Çakmakçı, "Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel bir salgınla mücadele içerisinde olduğumuz bu dönemde, bütün zorluklara rağmen hafızlık eğitimlerine tedbirler kapsamında yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemleriyle devam ederek hiç ara vermedik. Halen kapasitenin %50 si ile yüz yüze, diğer öğrencilerimiz ile de uzaktan eğitim metoduyla hafızlık kurslarımız faaliyetlerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl İlimizde 290 öğrencimiz belgesini alarak hafızlar kervanına katıldı. Bu yıl hafız sayımızın daha da yukarıları çıkmasını ümit ediyoruz. Sınava girecek bütün hafızlarımıza başarılar diliyor, özveriyle çalışan hocalarımıza ve destekte bulunan ailelerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan