Virüse karşı sahada aktif bir şekilde mücadele veren din görevlileri, bu zor günlerde vatandaşlara destek olmak amacıyla il ve ilçe müftülükleri koordinesinde 81 ilde seferber oldu.  

Tüm illerde ev ev gezerek vatandaşları koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendiren ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılayan din görevlileri, bir taraftan da vatandaşlara ailece evde namaz kılmalarını, hatim okumalarını, dua ve zikir gibi ibadetlerle meşgul olmalarını tavsiye ediyor.

Koronavirüsle mücadeleye tam destek veren il ve ilçe müftülükleri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında din görevlileriyle 81 ilde vatandaşın evine hizmet götürüyor.

Ağrı
 

Yürütülen faaliyetler hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “Diyanet camiası olarak bizler her zaman olduğu gibi vatandaşlarımıza hizmet için çalışmaktayız. Başkanlığımız devletin diğer tüm kurumları gibi bu süreçte başından beri aktif rol almakta ve gerekli tüm çalışmaları yürütmektedir. Bizler de İl Müftülüğü olarak din görevlilerimizle sahaya inerek evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın hem acil ihtiyaçlarını hem de temel ihtiyaçlarını karşılayarak onları hastalık riskinden korumaya gayret ediyoruz. Şimdi iyilik yaşlılarımızı gözetmek ve alınan tedbirlere uymaktır. Bunun için gerek kurumsal olarak gerek bireysel olarak yanımızda, yakınımızda ve mahallemizdeki bütün yaşlılarımızı gözetmeli ve alınan tedbirlere uymalıyız." ifadelerini kullandı.

Çanakkale 


 

Giresun/Espiye

Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlilerine teşekkür eden Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için seferber olan din görevlilerinin yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşları düzenli olarak evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaçlarını giderdiğini; dini ve manevi rehberlik hizmeti sunarak vefa örneği gösterdiğini kaydetti.

Giresun/Keşap

Keşap İlçe Müftüsi Özcan Yılmaz ise şöyle konuştu:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığınca sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarının karşılanması için Keşap Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte, Keşap İlçe Müftülüğümüze bağlı din görevlilerimizle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Tekirdağ 

Tekirdağ’da saha ve büro ekiplerinde yer alan din görevlileri, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek market-pazar alışverişi, eczane, banka işlemleri gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Şırnak

Şırnak Valiliği bünyesinde oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında hizmet veren din görevlileri, vatandaşların isteklerini mesai mefhumu gözetmeksizin yerine getiriyor.

Diyanet Haber'e yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan; "Şırnak Valiliğimiz bünyesinde çalışmalarına devam eden Vefa gruplarında din görevlilerimizi görevlendirdik. Şehir merkezi, beldeler ve köyler olmak üzere ekiplerimizi 3 gruba ayırdık. Görevlilerimiz mahalle mahalle, köy köy 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ediyor, hal hatır soruyor ve Devletimizin her daim yanlarında olduklarını vurguluyorlar. Bu süreçte İlimizdeki diğer ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz Vefa gruplarında görev alan tüm personelime teşekkür ediyorum." dedi.

Yozgat   

Yozgat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi, 65 yaş üstü vatandaşları ve ihtiyaç sahibi olan tüm aileleri ziyaret ederek destek olmaya çalışıyor.

Bir taraftan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan din görevlileri, diğer taraftan topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan