İçişleri Bakanlığınca 81 ilde ve tüm ilçelerde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına, din görevlileri de destek oluyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yuaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 81 ilde ve tüm ilçelerde "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grupları" oluşturuldu.

Vefe Sosyal Destek Grupları'na en büyük destek il ve ilçe müftülükleri koordinesinde din görevlilerinden geldi.

Kendi kişisel tedbirlerini alarak sahaya inen din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grupları" çalışmaları kapsamında yaşlı ve hasta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Artvin

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ve "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, Artvin İl Müftülüğü din görevlileri, vatandaşların evine hizmet götürüyor. 

Artvin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesi görevlileri, Artvin Valiliği koordinesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" bünyesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların yardımına koşuyor. 

Din görevlileri öncelikle evleri tek tek ziyaret ederek yardıma muhtaç, yaşlı ve hasta vatandaşların listesini oluşturuyor.

Din görevlilerince tespit edilen vatandaşların bilgileri, Valilik koordinesinde çalışmalarını sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu’na iletiliyor.

Sakarya/Ferizli

Sakarya Ferizli Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına, Ferizli İlçe Müftülüğü din görevlileri de destek oluyor. 

Görev mahallinde sokağa çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşları ziyaret eden din görevlileri, ihtiyacı olanlar için alışveriş yaparak evlerine teslim ediyor.

Yardıma muhtaç bütün vatandaşlara ulaşabilmek için çalmadık kapı bırakmayan din görevlileri, bir taraftan da topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

İlçe Müftüsü Bedrisinan Yazıcı, çalışmalara dair Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

- Bu milletin çimentosu din görevlilerimizdir

"Mesai mefhumu gözetmeden, bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan din gönüllüsü kardeşlerimle gurur duyuyorum. Kim ne söylerse söylesin, bu milletin çimentosu din görevlilerimizdir. Vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde her daim onların yanında bulunurlar. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm din gönüllülerimi tebrik ediyor ve kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu ve benzeri tüm salgın hastalık, afet ve sıkıntılardan ülkemizi bir an önce kurtarmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum."

Siirt

Vatandaşa hizmet için din görevllerinin sahada olduğu bir başka adres Siirt oldu.

Siirt İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri koordinesinde din görevlileri, hasta ve yaşlı vatandaşlara evlerinde hizmet veriyor.

- Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok; "Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir. Şimdi Kur’an’ın öğrettiği ahlakı, Peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı, bir din görevlisi hocamızda olması gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir. Bu bağlamda evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların telefonla aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi amacıyla Valiliğimiz tarafından oluşturulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' faaliyetlerine 32 din gönüllüsü hocamızla destek sağladık. Ayrıca İl merkezinde her bir mahallemizde bir din görevlimizi koordinatör olarak görevlendirdik." açıklamasında bulundu.

"Şimdi İyilik Umutları Diri Tutmaktır" diyen İl Müftüsü Altıok; "Bunun için yanımızda, yakınımızda ve mahallemizdeki bütün yaşlılarımızı gözeterek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olacak, kendilerini arayarak gönüllerini alacağız. Bu zor süreçte iyilik seferberliğine katılan gönül mimarı tüm din görevlilerine özellikle teşekkür ederim. Rabbim ülkemize ve milletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

İstanbul/Bakırköy

İstanbul Bakırköy'de de Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyacı olanları tespit etti, onlar için alışveriş yaparak evlerine teslim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan