Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2024 Yılı Hac Organizasyonuyla il merkezi ve ilçelerden kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Hazırlık Kursları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Pendik İlçe Müftülüğü tarafından Mehmet Bayram Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde 2 gün boyunca "Hac Hazırlık Kursuları" gerçekleştirildi.

Pendik’te Hacı Adaylarına Eğitim Verildi02

Programın açışında konuşan heyecanla hacca gitmeyi bekleyen hacı adaylarına hitap eden İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, haccın sabır gerektiren bir ibadet olduğunun altını çizerek, "Hac, zor ve meşakkatli bir ibadettir. Hac, aynı zamanda sabır isteyen bir ibadettir. İbadetlerinizin kolay geçmesi için eğitimlerimize katıldınız. Rabbim, haccınızı kolay kılsın ve mebrur etsin." dedi.

Pendik’te Hacı Adaylarına Eğitim Verildi03

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Hac Yolcularının Eğitimi” başlığında hazırladığı program çerçevesinde Şube Müdürü Hüseyin Ünal, vaizler ve İlçe Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık memurları tarafından hac ve umre konularında yapılan sunumlar ve uygulamalı eğitimler eşliğinde hacı adaylarına önemli bilgiler aktarıldı.

Yaklaşık 300 hacı adayına ikramların da yapıldığı 2 günlük kurs, hacı adaylarının kafile görevlileri ile bir araya gelmeleri ile sona erdi.

Editör: Ammar Esenkal