“2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” coşkusu yurt içinde ve yurt dışında devam ediyor.

Yurt içinde il ve ilçe müftülükleri, yurt dışında ise ataşe, müşavirlik ve koordinatörlükler, haftanın teması olan “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu etkinlikler düzenliyor.

Hafta kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler de çocuklar da unutulmuyor.

İl ve ilçe müftülükleri, Kur’an kursları ve okullarda düzenlenen programlarda çocuklara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) çocuklara olan sevgisi hakkında bilgi veriyor.

Kilis

Kilis İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, “2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında “Cami-Çocuk Buluşması” düzenledi.

Merkez İmam Azam Camii’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) anlatıldı.

Çocuklara Hz. Peygamberin çocuk sevgisinden bahseden İmam Hatip Murat Amoca, “Sevgili Peygamber Efendimiz, bir çocuğu gördüğü zaman mübarek yüzünü neşe ve sevinç kaplardı, çocukların dünyasına girer, oyunlarına katılır ve onlara şakalar yapardı. Çocuklarla arkadaşça konuşur, onların yanında çocuklaşır, anlayış seviyelerine göre sohbet eder, öğütler verirdi. Çocuklarla o kadar iç içe olmuştu ki bir defasında yarış yapan çocukları görmüştü de onların neşesine katılmak için onlarla birlikte o da koşmuştu. Peygamberimiz özellikle kendi çocuklarına ve torunlarına çok düşkündü. Onlar için şefkatli bir baba, merhametli bir dedeydi.” ifadelerini kullandı.

Program çocuklara yapılan ikramlarla tamamlandı.

Çorum/Osmancık

“Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla Çorum Osmancık ilçesindeki tüm 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri ve velilerinin katılımıyla program düzenlendi.

Osmancık 15 Temmuz Şehitleri 4-6 Yaş Kur'an Kursu ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa ilçedeki tüm 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının öğrencileri ile veliler ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Programa Kaymakam Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın ve kurum amirleri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerin Kur’an tilavetiyle başlayan program, yine öğrenciler tarafından seslendirilen şiir ve ilahilerle devam etti.

Editör: Mehmet Çalışkan