Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde yaklaşık yarım asırdır düzenlenen ihtisas kurslarında, 33 ay süreyle toplam 3 bin 960 saat ders işleniyor.

Kursiyerler alanlarında uzman personelin rehberliğinde bir yıl Arapça hazırlık eğitimi alıyor. Bu süreçte başarılı olanlar 2 yıl süreyle Kur’an-ı Kerim, tefsir, hadis, fıkıh, kelam, mezhepler tarihi, tasavvuf, İslam düşünce tarihi ve dinler tarihi alanlarında yoğun bir eğitime tabi tutuluyor.

Bu yönde çalışmalarını sürdüren Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü, 20 Mayıs 2021 tarihinde taşındığı yeni hizmet binasında eğitim ve öğretim faaliyetine başladı. 

Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin mesleki bakımından daha iyi yetişmesini sağlamak, verimliliği artırmak ve sahih dini bilgiyle donanmış uzman personel yetiştirmek amacıyla Türkiye genelinde hizmet veren merkezlerinden birisidir.

Modern ve nezih yeni İhtisas Merkezi Müdürlüğü yerleşkesi, fiziksel altyapısı ile Diyanet İşleri Başkanlığının başkentte bulunan önemli hizmet binaları arasına girdi.

Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünün yeni yerleşkesi 4.500 m2 arsa üzerinde 20.000 m2 kapalı alana sahip.

Görüntü teknolojisiyle hazırlanmış 20 kişi kapasiteli 39 adet eğitim sınıfı ve eğitim görevlilerine ait yirmi odadan oluşan yeni binada ayrıca öğrencilerin istifadesine sunulan 500 m2 alana sahip kütüphane mevcut.

Musiki ve cep sinema salonu, mescit, yemekhane, 120 kişilik misafirhane ve konferans salonuna sahip yerleşke ayrıca sosyal aktiviteler için hazırlanmış spor sahaları, sağlıklı yaşam için kondisyon aletleri ve otopark gibi imkanlar barındırıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan