Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerin yeniden ibadete açılma sürecini anlatırken, cemaatin camilerden uzun bir süre ayrı kalması ve yeniden camiyle buluşmuş olması nedeniyle şükrünü eda etmek için 1003 müftülüğün 1003 şükür kurbanı keserek fakir fukaraya bu kurban etlerini ikram edeceğini söylemişti.

Bu kapsamda il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı organizesi ile camilerde şükür kurbanı kestirerek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesince Ulu Camii önünde kesilen şükür kurbanlarının etleri, din görevlileri ve TDV gönüllülerince ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ankara/Keçiören

Türkiye Diyanet Vakfı Keçiören Şubesi ile Keçiören İlçe Müftülüğü iş birliğinde Bağlum Merkez Camii önünde kesilen kurbanlar, Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerince ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Şahin; "Camilerimizin 29 Mayıs itibarıyla İstanbul’un fethinin yıl dönümünde tekrar cemaate kavuşması dolayısıyla Rabbimize şükrederek bu şükür kurbanımızı kesiyoruz. Rabbimden bu salgın hastalığından tüm dünyayı bir an önce kurtarmasını niyaz ediyorum." dedi.

Denizli

Denizli İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi, 19 ilçe müftülüğü ve 19 TDV ilçe şubesince, camilerin cemaatine kavuşması dolayısıyla kesilen şükür kurbanları, ihtiyaç sahipleri ile buluşturuldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi Başkanı ve Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık; "Camilerimize kavuşmamız dolayısıyla Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın öncülüğünde, bugün ülkemizin her ili ve ilçesinde, Vakıf şubelerinde olduğu gibi Denizli’de de şükür kurbanımızı kestik." dedi.

Müftü Aşık; "Etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Yaşadığımız pandemi sürecinde ara verdiğimiz cuma namazına kavuşmanın sevincini yaşıyor ve şükrünü yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız bu zorlu sürecin bir an evvel tamamen atlatılmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Denizli’de İl ve 19 ilçemizde aynı anda şükür kurbanlarımız kesildi." ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır

Covid-19 nedeniyle Diyarbakır'da 16 Mart'tan bu yana cemaatle ibadete ara verilen camilerin, 73 gün sonra cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanları kesildi.

Kayseri

Kayseri’de, normalleşme süreciyle birlikte camilerin yeniden cemaatle ibadete açılması dolayısıyla Kayseri İl ve ilçe müftülükleri tarafından, hijyen ve sağlık kuralları dikkate alınarak 17 adet şükür kurbanı kesildi.

Kırklareli/Babaeski

Kırklareli Babaeski İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, yeniden camilere kavuşmanın şükrünü yerine getirmek amacıyla satın aldıkları kurbanları, Merkez Cedid Ali Paşa Camii önünde İlçe Müftüsü Abdurrahman Koç'un yaptığı duanın ardından kestiler. 

Babaeski İlçe Müftülüğüne ait camilerde görev yapan görevliler; "Bizler o hasret kaldığımız, özlediğimiz mahzunlu camilerin görevlileriyiz. Mahzun camilerimize kavuşma adına kesilecek olan şükür kurbanının parasını üstlenerek, bu mutluluğa ortak olmak istedik." ifadelerini kullandılar. 

Samsun

Samsun Büyük Cami avlusunda İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ın duası ile kesilen kurbanlar, temizlik kurallarına riayet edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Siirt

Camilerin cemaate kavuşması nedeniyle şükür kurbanlarının kesildiği bir diğer adres Siirt oldu. 

Siirt İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi iş birliğinde şükür kurbanı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da cuma namazı sevinci ile kesilen kurbanlar için dua eden İl Müftüsü Mehmet Taştan; "‘Çok büyük bir sevinç var. Cuma, öğlen ve ikindi namazlarımız kılınmaya başlanacak. Vatandaşımız büyük bir heyecanla, sevinçle dua ediyor ve şükrediyor. İnşallah şükürlerimiz ve dualarımız kabul olur da bu hastalığı kısa zamanda ülke ve insanlık olarak atlatırız. Camilerimizle buluşmamızın, İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümüyle aynı günde gerçekleşmesi, bizlere ayrı bir fetih sevinci verdi. Bütün bunlar gönüllerimizin fethine vesile olur inşallah." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan