Rize İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi iş birliğinde, Zimbabve’de su kuyusu açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfınca sürdürülen "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında, Rize İl Müftülüğü ile TDV Rize Şubesi öncülüğünde, Rize’de görev yapan din görevlilerinin desteği ile Afrika Zimbabve’de  su kuyusu açılarak halkın hizmetine sunuldu.

Hayri hizmetlere yönelik faaliyetlerde her zaman örnek olan din görevlileri, bu sefer de gönüllülük esasına dayalı olarak bizzat kendileri katkıda bulunarak hayır yarışında öncü oldular.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İslam dininin canlıları suya kavuşturmayı tavsiye ettiğini ve bu doğrultuda İslam medeniyetinin, insanın olduğu her köşeye suyu ulaştırdığını belirterek, "Türkiye Diyanet Vakfı'mız, hayırseverlerin destekleriyle temiz içme suyuna erişmekte güçlük yaşanılan her coğrafyada su kuyusu ve vakıf çeşmesi açarak ecdadın bıraktığı mirası yaşatmaya gayret ediyor." ifadelerini kullandı.

Afrika'da milyonlarca insanın, hiç birimizin bırakın içmeyi elini dahi yıkayamayacağı suyla hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Çakmakçı, orada yaşayan insanların kilometrelerce yol giderek omuzlarında taşıdıkları ve çok da hijyenik olmayan suyu içerek hayata tutunmanın mücadelesini verdiklerini söyledi.

Müftü Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayata geçirilen "Bir Damla Hayat" su kuyusu projesi kapsamında, Rize il ve ilçe şubeleri olarak bu zamana kadar Moritanya’da 11, Zimbabve’de 2 olmak üzere toplamda 13 su kuyusu açtıklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde Afganistan’da açılacak olan 14. su kuyusu için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Çakmakçı, “Zimbabve’de kuraklıkla mücadele eden insanların suya kavuşmasına vesile olan ve Vakfımızın bütün faaliyetlerine gönülden destek vererek öncülük yapan, yaptıkları iyilikle örnek davranış sergileyen bütün din görevlilerimizi tebrik ediyor, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm halkımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan