Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından "Ramazan Ayında Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları" kapsamında Gürcistan Müftülerinin katılımıyla Rize’de kardeşlik iftarı düzenlendi.

4-15

Kur’an tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Naci Çakmakçı, "Mesafeleri aşarak bir sofrada buluştuk. Bu buluşmanın kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullanarak kardeş ülke müftülerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gürcistan Müslümanları Müftüsü Adam Shantadze Batum-Rize kardeşliğine vurgu yaparak Rize halkından çok destek gördüklerini ifade etti.

Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl ise konuşmasında “Bu tür istişare toplantıları ve buluşmalar verimli geçiyor. Hizmetlerimizin toplumdaki karşılığını görmemize vesile oluyor. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. Programı organize eden ve katkıda bulunan Rize Müftülüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

1-28

Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ise, iftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bu iftar sofraları kardeşliğimizin daha da pekişmesine vesile olsun. Her iki ülke Müslümanlarını ve dünya Müslümanlarını Rabbim her türlü kötülüklerden muhafaza eylesin. Yüzlerin hep güldüğü nice Ramazanları birlikte ifa etmeyi, bayramlara kavuşmayı yüce Rabbim hepimize ihsan eylesin.” dedi.

Diğer katılımcıların birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarıyla duygularını ifade etmelerinin ardından iftar yemeği sonrası teravihte muhtelif camilerde irşat programı gerçekleştirildi.

3-26

İftar programına Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl, eski Müşavirler Prof. Dr. Nebi Gümüş ile Ahmet Erdem,  Batı Gürcistan Müslümanları Müftüsü Adam Shantadze, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa Onay, Gürcistan Müftüleri, Rize Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Köseoğlu, Rize ve Artvin İlçe Müftüleri, MÜSİAD’ın Batum ve Rize Temsilcileri ile TDV Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

6-4

- Vali Baydaş sahurda müftülerle bir araya geldi

Öte yandan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kardeşlik iftarı programı için Rize’de bulunan Gürcistan Müftüleriyle sahurda bir araya geldi.

Vali Baydaş, "İslam, ticaret yoluyla yayıldı. Müslümanlar ticaret için gittikleri yerlerde örnek olmuşlar ve bu örnek olma durumu dinimizin yayılmasını sağlamıştır. Dışardan en fazla gelen kişinin biz olduğu bir yerde, halimizle, tavrımızla, ticaretimizle daha fazla etki etmemiz gerekir." diye konuştu.

Editör: Rize Müftülüğü