Güneysu İlçe Müftülüğüne bağlı Gürgen Köyü Aşağı Kangel Camii’nde görev yapan İslam İlancı büyük bir azimle başladığı hafızlığını tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan İlancı, azmin zaferini bir kez daha gösterdi.

Kendi imkanlarıyla başladığı hafızlık eğitimini tamamlayan 35 yaşındaki İmam İlancı, Rize İl Müftülüğünde düzenlenen 2024 yılı Ocak ayı 1.dönem hafızlık tespit sınavında başarı göstererek "Hafızlık Belgesi"ni almaya hak kazandı.

İki yıllık süre içerisinde hafızlığını tamamladığını ifade eden İlancı, “Hafızlık gibi büyük bir nimete sahip olabilmek çok guru verici. Hafız olduğum, Allah’ın kelamını ezberlemiş olduğum düşüncesi ne zaman aklıma düşerse içim kıpır kıpır oluyor, bedenimi bir heyecan sarıyor. Kur’an’ı ezberleme şerifini bana bahşeden yüce Rabbime hamd ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Güneysu İlçe Müftüsü Hasan Faruk Satıcı, İmam İlancı’ya “Hafızlık Belgesi”ni takdim ederek, “Personelimizin hafız olması ve kendi imkanlarıyla bu zorlu süreci tamamlayarak belgesini alması bizleri çok mutlu etmiştir. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Editör: Rize Müftülüğü