Rize İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Rize Şubesi iş birliğinde, Burkina Faso ve Afganistan’da su kuyusu açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfınca sürdürülen "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında, Rize İl Müftülüğü ile TDV Rize Şubesi öncülüğünde, Rize halkının desteği ile Burkina Faso ve Afganistan’da su kuyusu açılarak halkın hizmetine sunuldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı ve Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Bir damla suya hasret insanların yüzünü güldürmek ve kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılamak maksadıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayata geçirilen 'Bir Damla Hayat' su kuyusu projesine Rize olarak desteğimiz devam ediyor. TDV Rize il ve ilçe şubeleri olarak 2019 yılında Moritanya’da 11, takip eden yıllarda Zimbabve’de 2, Togo’da 1, Tanzanya’da 1 su kuyusu açtık. Son olarak içinde bulunduğumuz Ramazan ayında Burkino Faso ve Afganistan’da birer olmak üzere toplamda 17 adet su kuyusu açtık. Yeni su kuyusu için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Müftü Çakmakcı, “Halkımızın Vakfımıza olan desteği her geçen gün artarak devam ediyor. İnsanların aç ve susuz kalmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu anlamda hayırsever Rize halkına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan