Rize İl Müftülüğü bünyesinde gençlerin vaktini değerlendirebileceği “Diyanet Genç Ofis” açıldı.

Gençlere yönelik dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak ve gençlerin akranlarıyla bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan "Diyanet Genç Ofis"in açılış programı düzenlendi.

Rize İl Müftülüğü tarafından Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında, gençlerin ders ve sohbet saatleri dışında da uğrayabilecekleri “Diyanet Genç Ofis” açıldı.

Açılışta öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Naci Çakmakçı, gençliğin öneminde değinerek, bu ülkenin geleceği ve mimarı olan gençlere çok ihtiyaç olduğunu belirtti.

Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılması gerektiğinin altını çizen Müftü Çakmakçı, “Her yönden iyi yetişmiş bir gençliğe sahip olabilmemiz için elimizdeki imkânları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile Rize’de açtığımız ‘Diyanet Genç Ofis’ aracılığı ile gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Kalplerinin sevgiyle, dağarcıklarının bilgiyle aydınlanmasını istiyor ve bu çerçevede hizmetler yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Çakmakçı, gençlere milli ve manevi hizmet sunmak, sahih dini bilgilerle donatmak için çalıştıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan gelişmelerini sağlamak, akıllarına takılan dini içerikli sorulara cevap vermek için alanında uzman hocalarımızla buradayız. Şimdilik sadece genç bayanlara yönelik hizmet verilen ofisimizde hadis, fıkıh meal ve tefsir derslerinin yanında etkili iletişim ve diksiyon dersleri de verilmektedir. Diyanet Genç Ofisimizdeki tüm hizmetlerimizden ücretsiz olarak faydalanabilecek gençlerimizi ofisimize davet ediyor, bu fırsattan azami derecede yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. İnşallah yakın zamanda erkeklere yönelik açılacak ofisimize de genç erkek kardeşlerimizi ağırlayacağız.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan