Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "2021 Yılı Eylem Planı" kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarla hükümlü ve tutukluların dini bilgi seviyelerinin artırılması ve topluma yeniden kazandırılmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında tutuklu ve hükümlülere yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Rize İl Müftülüğünce Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda “Dini Bilgiler Yarışması” düzenlendi.

Yarışmada derece girenler için “Ödül Takdim Töreni” gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Adalet Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında Ceza ve İnfaz Kurumlarında din eğitimi ve manevi rehberlik gibi birçok konuda hizmet sunulduğunu, bu kapsamda da tutuklu ve hükümlülere yönelik temel dini bilgilerin daha güzel kavratılması amacıyla yarışma düzenlendiğini ifade etti.

Bu tür faaliyetlerin cezaevindeki insanların ıslahı ve yeniden topluma kazandırılmasındaki önemine dikkati çeken Çakmakçı, yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.

Programın sonunda dereceye giren yarışmalara ödülleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan