Rize İl Müftülüğü “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İmran Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ardından “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansı sunmak üzere kürsüye davet edilen Dr. İmran Çelik, vefanın tanımını yaparak, “Başta Cenab-ı Hak olmak üzere O’nun biricik Resulü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’e daha sonra insanın kendisine, ailesine, akrabalarına, eşine, dostuna, çevresine ve bütün varlıklara karşı emanet ve sadakat temelli münasebet kurmasıdır.” dedi.

İnkarın en büyük vefasızlık olduğunun altını çizen Çelik, “Vefanın zıttı nankörlüktür, inkar da en büyük vefasızlıktır. İslam’ın övdüğü vasıfların başında vefa duygusunun gelir. Vefa, fert için kıymet ve değer, toplum içinse huzur ve saadettir.” diye konuştu.

Çelik, vefanın imandan geldiğine dikkat çekerek “Allah’a vefa göstermeyen hiçbir insandan başkasına vefa göstermesi beklenemez.” şeklinde konuştu. 

Konferans sonunda “Mevlidi Nebi Haftası” kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan