Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Türkiye, Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla çevrimiçi Kur’an-ı Kerim öğrenme seferberliği başlattı.

Çevrimiçi Kur'an eğitimine, il ve ilçe müftülüklerinden de tam destek geldi.

Bu kapsamda Rize'de çevrimiçi Kur'an-ı Kerim eğitimi seferberliği başlatan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize’de devam eden eğitim faaliyetlerini Diyanet Haber’e değerlendirdi.

Müftü Çakmakçı şunları kaydetti:

"Bütün dünyayı etkisi altına alan küresel bir salgınla millet olarak mücadele içerisindeyiz. Bu çerçevede insan sağlığını korumak ve salgının etkilerini azaltmak için Kur'an kurslarımızdaki eğitimlere uzaktan devam etmek zorunda kaldık. Rize’de yatılı-gündüzlü hafızlık, ihtiyaç odaklı ve 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle devam ediyor. Ebeveynler olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri de çocuklarımızı hak ve hakikati bilen iyi bir insan ve güzel bir Müslüman olarak yetiştirmektir. Pandemi nedeniyle bu sorumluluğumuzun bir kat daha artmış olduğunu müşahede etmekteyiz. Bu vesile ile evde kaldığımız bu günleri fırsata çevirerek evlatlarımızın Rabbini tanıyan, Peygamberini seven, Kur'an'ı öğrenen ve dinini bilen bireyler olmaları hususunda gayret göstermeliyiz."

Rize’de yürütülen başarılı eğitim faaliyetleri ile son bir yılda 290 hafızın mezun olduğunu hatırlatan Çakmakçı, "Başkanlığımızın pandemi sürecinde başarıyla yürüttüğü uzaktan eğitim çalışmaları, hocalarımızın gayretleriyle meyvelerini vermiş ve 290 hafızımız mezun olmuştur. Salgın nedeniyle Kur'an kurslarının uzaktan yürütülen eğitim faaliyetlerine bir yenisini ekleyen Başkanlığımız, şimdi de hazırladığı çevrimiçi Kur’an öğretim programı ile vatandaşlarımızı Kur’an ile buluşturuyor. 'Haydi Türkiye, Evden Kur’an Öğrenmeye' sloganıyla başlatılan Kur’an öğrenme seferberliğinde, alanında uzman hocalarımız tarafından vatandaşlarımıza çevrimiçi eğitimlerle Kur’an-ı Kerim öğretilecek. Bu vesileyle Kur’an öğrenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı, 'www.diyanet.gov.tr' adresi üzerinden kayıt yaptırarak bu fırsattan istifade etmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan