Hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkan hacı adayları, düzenlenen törende telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

2. Beyazıt Camii'nde düzenlenen programda 15 Temmuz yatılı Kuran Kursu öğrencileri Kur'an-ı Kerim  ve ilahiler okudu.

Ardından hacı adaylarına hitap eden Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, "Müslüman hac ibadeti sebebiyle olgunlaşır, Allah’a olan bağlılığı artar, günahlardan arınır, ülkesine anasından doğduğu gibi tertemiz, günahlardan arınmış olarak döner. Böylece hayatına yeniden ve sıfırdan başlamış olur. Peygamberimiz buyuruyor ki 'Bir umre, diğer umreye arada işlenenler için kefarettir. Hacc-ı Mebrur'un karşılığı cennetten başka bir şey olamaz!" ifadelerini kaydetti.

Program dua, tekbir ve telbiyeler ile sona erdi.

2022 yılında Edirne’den kutsal topraklara 65 kadın 49 erkek olmak üzere toplam 114 hacı adayının uğurlandığı bildirildi.

Keşan

Edirne’nin Keşan İlçesinden hac farizasını yerine getirmek üzere başvurup kurası çıkan vatandaşlar Keşan İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan programla kutsal topraklara uğurlandı.

Çamlıkent Camii’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan Müftü Vekili Remzi Eralp, hacı adaylarının "Rahmanın misafirleri" olduğunu hatırlattı.

 Eralp, "Oradan Hz. Ebubekir’in sadakati, Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Osman’ın edep ve hayası ve Hz. Ali’nin ilmiyle dönün." dedi.

İlahiler, tekbir ve salavatlarla devam eden program hacı adayları için yapılan dua ile son buldu.

Hacı adayları Edirne’deki gruba katılmak üzere Keşan’dan hareket etti.

Editör: Mehmet Çalışkan