Kuzey Makedonya'nın doğusunda yer alan İştip’e bağlı Müslüman Türk köyü Radanya’da, Kur’an-ı Kerim öğrenen 33 öğrenci için “Hatim Merasimi” düzenlendi.

T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğince 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen program, 1668 yılında yapılan ve 6 sene önce Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen tarihi Mahmut Ağa Camii’nde gerçekleştirildi.

Cami bahçesine 2018 yılında Üsküp Din Hizmetleri Müşavirliği öncülüğünde bir imamevi inşa edilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen din görevlisi Hakim Atan, Radanya Köyü’nde göreve başladı.

Göreve başladığı günden itibaren hemen çalışmalarına başlayan Atan, köyde yaşayan çok sayıda çocuğa Kur’an-ı Kerim öğretti.

Üsküp Din Hizmetleri Müşavirliğinden yapılan açıklamada, 1912 Balkan Harbi’nden sonra ilk defa Doğu Makedonya’da bu sayıda öğrencinin Kur’an-ı Kerim öğrenmesi dolayısıyla “Hatim Merasimi” düzenlendiği belirtildi.

Üsküp Din Hizmetleri Müşavirliği, Kur’an-ı Kerim öğrenen 33 öğrenci için “Hatim Merasimi” düzenledi.

Hatim Merasimi”ne T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Müezzini Hafız Alpcan Çelik, İştip Müftüsü Naser Recebi, Maarif Vakfı Kuzey Makedonya Direktörü Mustafa Dillioğlu, Kalkandelen Devlet Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Baki, din görevlileri, Hamidiye Medresesi öğretmenleri ile öğrencileri, aileleri ve köy halkı katıldı.

Hatim Merasimi, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Müezzini Hafız Alpcan Çelik’in Kur’an tilaveti ile başladı, öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi, kısa sureler ve ilahiler okunmasıyla devam etti.

Program sonunda Kur’an-ı Kerim öğrenen 33 öğrenciye çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan