Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı din görevlilerinin hizmet verdiği Tokyo Camii bünyesinde “Helal Market” açılışı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Tokyo Camii Kadın Din Görevlisi Selma Çınar’dan alınan bilgiye göre Müslüman vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla uzun zamandır “Helal Market” açılışı üzerinde çalışılıyordu.

Ve çalışmaların tamamlanmasının ardından Tokyo’da yaşayan Müslümanların açılmasını sabırsızlıkla bekledikleri belirtilen “Tokyo Camii Helal Market” hizmete açıldı.

Market açılışı için düzenlenen tören, Diyanet İşleri Başkanlığı Tokyo Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an tilavetinin ardından Japonya Diyanet Vakfı Başkanı Muhammed Raşit Alas dua yaptı.

Açılış törenine katılan T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada: “Helal ürünlerin yurt dışında Müslümanlar için büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Türkiye’de helal ürün oranı %99 olmakla birlikte, yurt dışında bu oran çok düşük ve bu durum Müslümanlar için büyük sorun teşkil ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Tokyo Camii bünyesinde böyle bir hizmetin gerçekleşmiş olması bu anlamda büyük önem arz ediyor. Helal Market’in açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bakan Pakdemirli, açılışlın ardından Tokyo Camii Türk Kültür Merkezi’ni gezerek çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Tokyo Camii Helal Market’te; Türkiye, Japonya, Avusturalya, Endonezya, Malezya, Pakistan, Tunus, Brunei ve Filistin ülkelerinden getirilen çok sayıda ürün yer alıyor.

Satışlardan elde edilecek gelirin, Tokyo Camii ve Türk Kültür Merkezi'nin çalışmaları ve ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

Tokyo Camii Helal Market Açılış Töreni’ne T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, T.C. Japonya Büyükelçisi Dr. Hasan Murat Mercan, Bahreyn Japonya Büyükelçisi Ahmed Mohammed Al-Dosary, cami görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan