İngiltere Türk Diyanet Vakfı tarafından ““Resulullah Ne Söylemişse Doğrudur” sloganıyla Hadis-i Şerif ezberleme yarışması düzenlendi.

Metni ve tercümesiyle birlikte 40 Hadis-i Şerifin ezberlendiği yarışmaya, İngiltere genelinden 27 öğrenci katıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Duru Köse (8) birinci,  Ahmet Zahit Meşe (15) ikinci ve Muhammed Furkan Acar (11) ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Yarışmanın ödül takdim töreninde konuşan Londra Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk, sünnetin önemini vurgulayarak şunları kaydetti:

“İslam’ı diğer dinlerden ayıran en temel özelliği, Hz. Muhammed (sav) gibi bir peygamber vasıtasıyla tebliğ edilmiş olmasıdır, denilse herhalde yanlış olmaz. Onun 23 yıllık risalet hayatı, rehberliği en ciddi meselelerimizden en vasat konularımıza kadar hemen her konuda bize ışık tutuyor. Bugün bu kadar öğrencimizin 40 Hadis-i Şerifi ezberleyerek yarışmaya katılmış olması, bizi gerçekten çok duygulandırdı. Sizlerin de şahit olduğu üzere her bir öğrencimiz son derece sağlam bir şekilde ezberini yapmış. Bu sebeple dereceye girenleri tespit etmede gerçekten çok zorlandık. Esasında her bir öğrencimiz bizim gönlümüzde birinci oldu. Bu vesileyle talebelerimizin yetişmesinde ve bu yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen hocalarımızı, ayrıca velilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Mevla bizlere de yavrularımıza da Sevgili Peygamberimizi kendisine örnek alarak bir hayat sürmeyi hepimize kolaylaştırsın.”  

Editör: Mehmet Çalışkan