Fransa Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Fransa Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Bayram Demirtaş, Paris Din Hizmetleri Ataşesi Prof. Dr. İbrahim Işıtan, Lyon Din Hizmetleri Ataşesi Bahtiyar Kargıoğlu, Strazburg Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Dolu, Bordo Din Hizmetleri Ataşesi İbrahim Yakut ve Fransa'daki din görevlileri katıldı.

Toplantıda Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Türkiye Diyanet Vakfının yürüttüğü kurban, fitre ve zekat hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Paris, Lyon, Strazburg ve Bordo din hizmetleri ataşeliklerine bağlı Fransa'daki din görevlilerinin yoğun katılım sağladığı istişare toplantısında, din görevlileri cami cemaati tarafından sorulan soruları iletti.

Din görevlilerinin sorularını yanıtlayan Açık, toplantıyı organize eden Fransa Din Hizmetleri Müşaviri ve Fransa DİTİB Başkanı Dr. Bayram Demirtaş ile ataşe ve din görevlilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan