Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı teşkilatları, 15 Temmuz dolayısıyla çok sayıda program düzenledi.

Düzenlenen programlarda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Sırbistan Sancak Bölgesi'nde 15 Temmuz şehitleri unutulmadı

T.C Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Sancak Müftülüğü iş birliğinde; Sancak Bölgesi’nde yer alan Yenipazar,  Priyepolye, Tutin ve Syenitsa şehirlerinde programlar düzenlendi.

Programlarda 15 Temmuz şehitleri için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Programlar koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı devam eden tedbirler kapsamında cemaate kapalı olarak gerçekleştirildi.

Yenipazar İstanbul Camii'nde düzenlenen hatim duası programında konuşan Sancak Müftüsü Senad Halitoviç, 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen hain darbe girişimi karşısında Sancaklılar ve Sancaklı hocalar olarak Türkiye’nin yanında yer aldıklarını, tüm şehitler için hatimler okuduklarını ve şehitlerin ruhuna bağışladıklarını ifade etti.

Halitoviç şöyle devam etti:

"Tüm şehitleri, bu dünyada haksız yere katledilen, haksızlığa uğrayan tüm mazlumları dua ile anıyoruz. Ayrıca bu bulaşıcı hastalıktan hayatını kaybedenlere de rahmet diliyoruz, Cenab-ı Hakk onları da şehitler zümresine kabul buyursun. Cümlemizi muhafaza eylesin. Bizler, dünyadaki tüm Müslümanlara ve mazlumlara sahip çıkan kardeş ve dost ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti için dua ediyoruz. Peygamber Efendimizin ifade ettiği gibi; bizim en güçlü silahımız duamızdır."

Sancak Bölgesi şehirlerinden olan Tutin’de Sultan Fatih Camii'nde Müftü Faruk İmamoviç,  Syenitsa Valide Sultan Camii'nde Müftü Sabit Seçoviç, Priyepolye Sultangazi Camii'nde ise Müftü Nadir Datsiç ve İslam Birliği Meclisi hocalarının katılımıyla 15 Temmuz şehitleri için hatimler okudu, dualar edildi.

Sırbistan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü münasebetiyle T.C. Belgrad Büyükelçiliği, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde program ve etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Bosna Hersek’te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programları düzenlendi

Bosna Hersek’te T.C Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, Din Hizmetleri Müşavirliği ve Bosna Hersek İslam Birliği iş birliğinde Saraybosna’da Hatim Duası ve Şehitleri Anma Programı icra edildi.

Saraybosna Gazi Hüsrevbey Camii'nde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı din görevlileri Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu, okunan hatimlerin duaları yapıldı.

Programların ardında Saraybosna’da bulunan şehitlikler ziyaret edildi.

Programa T.C. Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek İslam Birliği yetkilileri, Türk vatandaşlar ve Bosnalı Müslümanlar katıldı.

Programlarda 15 Temmuz şehitleri için Türkçe ve Boşnakça yapılan dualara hep birlikte âmin denildi.

Editör: Mehmet Çalışkan