Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesinde bir hafta geride kalırken, 44 ilde ve 197 farklı noktada çıkan yangınları söndürmek için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yangınla müdahale eden ekiplere ve yangın bölgesinde ikamet eden vatandaşlara ülkenin dört bir tarafından destek yağıyor.

Bölgeye yiyecek ve içecek malzemeleri ile fidanlar gönderiliyor.

Bu kapsamda Van İl Müftülüğü, "Van'dan Antalya'ya Uzanan Kardeşlik Eli" sloganıyla kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında orman yangınlarına müdahale sırasında şehit olan orman işçileri ve yangında hayatını kaybeden vatandaşlar anısına Van’dan Antalya’ya fidan gönderildi.

Konuya dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Van İl Müftü Vekili Abdulselam Özdere, "Van İl Müftülüğü ve vatandaşlar olarak, ülkemizde meydana gelen yangın felaketlerini büyük bir üzüntü ve kederle takip ediyoruz. Ne yazık ki ülkemiz tarihte eşine çok az rastlanacak bir yangın dönemi yaşıyor. Bu yönüyle baktığımızda her ne kadar ülkemizin batısında ormanlar yanıyorsa da Vanlılar olarak ciğerimiz ve yüreğimiz yanıyor. Bu yaşananlar bizi moral ve motivasyon olarak büyük bir üzüntü, büyük bir kedere gark etmiş durumda. Bizler de Van İl Müftülüğü olarak yüreğimizde yaşadığımız bu acıyı başta Antalya olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde meydana gelen yangın felaketlerinde şehit olan kardeşlerimizin anısına fidan gönderiyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan