Van Valiliği tarafından yapımı tamamlanan Edremit İlçesi Yeni Mahalle 4-6 Yaş Kur'an Kursu, törenle hizmete açıldı.

Açılışa Van Valisi Dr. Ozan Balcı, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, kurum amirleri, din görevlileri, kurs öğreticileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

4-6 yaş Kur’an kursunda eğitimine devam eden minik öğrenci Ebrar Toktamış’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, “Kursumuzun yapımını üstlenen ve bu seviyeye gelmesine vesile olan sayın Valimize ve ekibine saygılarımızı arz ediyoruz. Bunun yanında birçok camimizin ve Kur’an Kursumuzun yapımında ve tadilatında sayın Valimizin emeği büyüktür.” dedi.

Van 4 6 Yaş Açılış 22

Van Valisi Dr. Ozan Balcı’da yaptığı konuşmasında “Van’a ve Van halkına  ne kadar hizmet edersek Van halkı buna layıktır. Hele hele yapacağımız hizmetlerden geleceğimiz olan çocuklar olunca bu daha da bizleri mutlu ediyor. Bundan sonra da  tamamlanmayı bekleyen YYÜ Tıbbiye Camii başta olmak üzere tüm cami ve kurslarımızın onarım ve tadilatına devam edeceğiz.” dedi.

Program Emekli İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı duanın ardından Edremit Yeni Mahalle 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete açıldı.

Kur’an kursunda bir süre minikler ve hocaları ile hasbihal eden Van Valisi ve protokol üyeleri minik öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Editör: Ömer Ceylan