Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "15-21 Mayıs Aile Haftası" etkinlikleri kapsamında "Aile Konferansları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Van İl Müftülüğü ve Muradiye İlçe Müftülüğü iş birliğinde Muradiye Kazım Karabekir Lisesi Konferans Salonunda "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Muradiye Kaymakamı Erkan Savar'ın eşi Esma Savar, İl Müftü Yardımcısı Melike Seyyitoğlu Özkan,  Muradiye İlçe Müftüsü Eyyüp Babat'ın eşi Hüsna Babat, İl Vaizi Mine Sürmen, Din Hizmetleri Uzmanı Süheyla Türk, Kur'an kursu öğreticileri, kadınlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Din Hizmetleri Uzmanı Süheyla Türk'ün açılış konuşmasıyla başlayan programda İl Müftü Yardımcısı Seyyitoğlu Özkan, "Dijital dünyada ailenin korunması için  maddi ve manevi değerlerin önemini" vurguladı.

İl Vaizi Mine Sürmen'in "Aile ve sanal alemde mahremiyet" adlı sunumu ile devam eden program öğrenciler tarafından okunan ilahi ve şiirlerle sona erdi.

Muradiye İlçe Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından katılımcılara Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kaleminden "Peygamberimiz Ve Aile" adlı kitabı hediye edildi.

Öte yandan hafta münasebetiyle ilçede ikamet eden yaşlı, hasta ve engelli aileler de ziyaret edilerek haftaları kutlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan