Sultanbeyli İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Sultanbeyli Merkez Camii’nde düzenlenen programa Editör ve Yazar Kevser Şenel Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Yazar Yılmaz, Filistin'in tarihi ve Filistin'in işgalinin başlangıcına dair bilgilendirme yaparak tarihsel ve siyasi süreçten bahsetti. Direnişin aşamalarına, toprak satılması iddiaları, hukuksuzluklar, yerinden edilme, ambargo, yalanlar ve medya manipülasyonu, gözetlenme, denetim, askeri baskı ve uluslararası işbirliklerle ilgili başlıklara değindi.

Sultanbeyli Program 22

Görsel verilerle işgal sürecinin incelendiği programda Filistin direnişinin sembollerine, çeşitli sanatçıların eserlerine, işgalci İsrail tarafından yapılan zulümlere ve verilen mahkumiyetlere de yer verildi.

Sultanbeyli Program 33

Programa Sultanbeyli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi İdarecileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, yapılan dua ile son buldu.

Sultanbeyli Program 44

Öte yandan Sultanbeyli İlçe Müftülüğü ve TDV Sultanbeyli Şubesi Filistin’deki Müslümanlar için gönüllü Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencilerin katılımlarıyla Büyük Çamlıca Camii’nde kermes düzenledi.

Editör: Ömer Ceylan