Sivas İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan hafızlık eğitimi protokolü kapsamında Sivas Zeki Hayran Hafızlık Proje Ortaokulunda örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimine başlayan “Hafızlığa ilk Adım” programı düzenlendi.

Programda öğrencilerle bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş, "Hafızlık eğitim programı hazırlık, ezberleme ve pekiştirme olmak üzere üç dönemi kapsamaktadır. Ezberleme döneminde zamanı en iyi şekilde değerlendirmek çok önemlidir. Bu eğitimin sonunda ulvi bir gayeye mazhar olacaksınız. Kur’an-ı Kerim’in tamamını ilk ezberleyen dolaysıyla ilk Kur’an hafızı Peygamber Efendimizdir. Hz. Peygamber’le başlayan bu gelenek, O’nun (s.a.s.) ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.’ teşvikiyle günümüze kadar kesintisiz devam etmiştir. Bu gelenek sizlerle de daha sonraki çağlara taşınacaktır. Yüce Rabbimiz bizleri Kur’an’ın yolundan ayırmasın. Ezberle dönemimizde bazen zorlanacak, bazen sıkılacaksınız ama gayret ve azminizle bu dönemi en iyi şekilde başarıya ulaştıracağınıza eminim." dedi.

Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatih Algül ise ezberleme döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, projede görev alan Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Programda İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ziya Soylu da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan