Sivas Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Okul Müdürü Fatih Algül ve öğretmenleri Mücahit Yıldız’ın  rehberliğinde  kumbaralarında biriktirdikleri 14 bin TL'yi Sivas İl Müftülüğü tarafından Hatay ilinde yapılacak olan Şems-i Sivasi 4-6 Yaş Kur’an Kursu inşaatı için İl Müftüsü aynı zamanda TDV Sivas Şube Başkanı Ahmet Celalettin Altunkaya’ya teslim ettiler.

Öğrencilere duyarlı düşüncelerinden dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Altunkaya, "Yüzyılın felaketi 6 Şubat 2023 depreminde 11 ilde bir çok cami ve Kur’an kursları zarar gördü  veya tamamen yıkıldı. Bu bölgelerde olan öğrenciler şuan devletimiz tarafından oluşturulan çadırlarda veya barakalarda eğitimlerini sürdürmekte. Bizlerde buna kayıtsız kalmayarak Hatay ilini kardeş şehir olarak belirledik ve burada Sivas İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesinin ortak işbirliğiyle bir 4-6 yaş Kur’an kursu yapmaya karar verdik. Yüce Rabbime hamdolsun ki Sultan şehrin yiğidoları buna karşılık vererek paylaşılan hesaplara yardım göndermeye başladı. Kısa sürede de hizmete açacağımıza inanıyorum.

Bu vesileyle Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizin kampanyaya destek sağlamaları bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu örnek davranıştan dolayı başta okul müdürümüze, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Öztürk