Sivas İl Müftülüğün Hafız Mehmet Altuntaş Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu ve Abdulvehhabi Gazi  Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 13 yaşındaki Sümeyye Rana ve 12 yaşındaki Mustafa Kerem Kaptan kardeşler "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen "2024 Yılı Birinci Dönem Hafızlık Tespit Sınavı"nda başarılı olarak belge almaya hak kazanan hafız kardeşler, Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen "Belge Takdim Töreni" programında belgelerini İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın elinden aldı.

Anne ve babayı tebrik eden İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Bir anne baba için en güzel duygulardan biri çocuğunun hafız olmasıdır. Sümeyye ve Mustafa, ailesine çifte mutluluk yaşatırken bizleri de bu güzel mutluluğa ortak etti." dedi.

Daha sonra Müftü Altunkaya, yaklaşık bir buçuk yılda hafızlıklarını tamamlayan hafız kardeşlere belgelerini takdim etti.

Editör: Mehmet Öztürk