Sivas İl Müftülüğü bünyesinde ve dışarıdan hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2024 Yılı Birinci Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 16 hafız için İl Müftülüğü Konferans Salonunda "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasında ilk olarak velileri tebrik eden İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, “Evlatlarımıza Kur’an’ı öğretmek suretiyle onlara en büyük hazineyi bahşetmiş oluruz. Onlar yüklendikleri bu paha biçilmez emanet sayesinde Allah ve Rasulü’nün sevdiği kimseler haline gelirler. Hafızlık yapmak kadar yaptırmak da çetin bir iş, kolay değil sizler hocalarınızla birlikte zoru başardınız. Onun için Peygamber Efendimiz (sas), ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ buyuruyor." dedi.

Müftü Altunkaya, konuşmasının sonunda hafızları ve hocalarını tebrik ederek Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen hafızlık belgelerini öğrencilere takdim etti.

Programda müftü yardımcıları Mehmet Koç, Muttalip Karataş ile şube müdürleri Ziya Soylu ve Mutlu Kurt programda hazır bulundu.

Editör: Mehmet Öztürk