Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mustafa Acar konuşmacı olarak katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Remzi Pehlivan, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Türkiye Diyanet Vakfının yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türk milletinin iyilik temsilcisi olduğunu hatırlatarak, “Vakfımız, Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazluma umut oluyor. Kurbanları keserek mesafe tanımaksızın ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Allah’ın izni, siz din görevlilerimizin destek ve çalışmalarıyla kurban organizasyonumuzu ilimizde en iyi şekilde yerine getireceğiz.” dedi.

Başkanlık Vaizi Acar ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde her yıl vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlendiğini belirterek, “Türkiye Diyanet Vakfının amacı; ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmaktır.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan