Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençlik merkezinde gençlere yönelik çeşitli faaliyetler ve kamplar düzenliyor. Bu etkinlikler ile değerler eğitiminin yanı sıra gençleri bir araya getirmek, kaynaştırmak, sevgi bağı kurmak amaçlanıyor.

Yarıyıl tatilinde kampa alınan liseli gençler, kampta verilen ödevleri ve görevleri başarıyla yerine getirdi. Diğer yandan gençlik merkezine gelen üniversiteli gençler, kampa katılan liseli kardeşleri için isme özel etkinlik ajandası hazırlayarak kamp dönüşü onlara hediye etti.

İl Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörü Vaiz Şule Karayaka konuya dair Diyanet Haber'e yaptığı değerlendirmede "Bizim hedeflerimizden biri de öğrencilerin öğrenim yaşantılarında kalıcı anılar ve iz bırakmak, çevrelerine ve ülkelerine karşı farkındalıklarının artmasına katkı sağlamaktır." dedi.

Gençlere rehberlik eden Vaiz Fatma Karaduman ise "Yarıyıl Tatili boyunca verdiğimiz görevleri tamamlayan lise öğrencilerine bizzat üniversiteli gençlerin tasarladığı isme özel ajandalar hediye ettik. 15 gün boyunca tamamlanan görevler arasında; namazları vaktinde kılmak, her gün 3 sayfa Kur'an okumak, bir peygamber duasını öğrenmek, bir namaz süresinin tefsirini okumak, 3 hadis öğrenmek ve tatil boyunca bir kitap bitirmek hedeflenmiştik." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan