Sivas İl Müftülüğüne bağlı erkek ve kız Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 53 hafız, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan hafızlık sınavlarında başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Sivas Müftülüğü hafızlara hafızlık belgelerini takdim etmek üzere icazet merasimi düzenledi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen icazet merasimine Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, daire amirleri, din görevlileri, hafızlar ve çok sayıda Kur’an sevdalısı katıldı.

Yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yapan tören Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılışında konuşan Vali Ayhan, Kur’an kurslarının önemine değinerek: “Vatandaşlarımızın Kur’an kurslarına bir hassasiyeti var, ilimiz medrese ve ilim şehri,  ilimizin gösterdiği bu duyarlılığa bizler kamu kurumları olarak sahip çıkmak, milli ve dini değerlerimizi korumak zorundayız.” ifadelerini kullandı. 

Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 53 öğrenciyi azim ve gayretlerinden dolayı tebrik eden Vali Ayhan şöyle devam etti:

“Bu güzel günde hep beraber buraya teşrif ettik. Bir evde Kur’an sesi varsa orada bereket vardır. Sizleri fedakârca yetiştiren ailelerinize, sabırla ezber yaptıran hocalarınıza teşekkür ediyorum. Bu çocuklar yürüyen Kur’an olarak bizlere örnek olacaklar.”

Hafızlık eğitiminin kolay bir süreç olmadığına vurgu yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise hafız olduktan sonra “hafız kalabilmenin” de bir o kadar önemli olduğunu kaydetti.

Müftü Akkuş şöyle devam etti:

“Öncelikle hafızlıklarını tamamlayan yavrularımızı, bu yolda emek harcamaları için teşvik eden ailelerini ve emek vererek yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin. Yüce kitabımız her daim yollarını aydınlatsın.”

Konuşmaların ardından 53 hafızın ismi tek tek okundu ve sahneye davet edildi.

Çocuklarını bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan ailelerin sevinci de görülmeye değerdi.

Hafızların ilahi ve naatlarıyla devam eden programın sonunda, hıfzını tamamlayan 53 öğrenciye protokol üyeleri tarafından hafızlık belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Program dualarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan