Sivas’ın Divriği ilçesinde hayırsever bir aile tarafından ilçeye kazandırılan Sabahattin-Fatma Torun Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kur’an kursu açılışı için düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Bek, İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerihayırsever Sabahattin Torun ve din görevlileriyle vatandaşlar katıldı.

Açılış programı İstiklâl Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında kürsüye davet edilen Divriği Kaymakamı Mehmet Bek, “Bu hayrı yapan Sabahattin Torun'a ve bu kadar kısa sürede kursumuzu hizmete yetiştiren başta İlçe Müftümüze ve din görevlilerine, maddi manevi destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mevla yapmış oldukları sadaka-i cariyeyi kabul eylesin.” dedi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Vuruşkan ise “Sürecin başından beri yanımızda olan, maddi manevi emek veren İlçe halkımıza teşekkür ederim. Teşrifleriyle bizleri onurlandıran Kaymakamımıza, İlçe protokolüne, STK temsilcilerine ve halkımıza teşekkür ederim. Ayrıca emeklerini hiçbir zaman esirgemeyen din görevlilerime teşekkür ederim. Mevla bu hayırlı hizmeti kabul buyursun ve bizleri her daim hayırda buluştursun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Sabahattin-Fatma Torun Kur'an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Vuruşkan, Kur’an Kursu’nu gezen katılımcılara Sabahattin-Fatma Torun Kur'an Kursu ve kursta yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan