Sivas Karainci Camii Gençlik Kolları tarafından her hafta düzenlenen "Kariyer Buluşmaları" programının bu haftaki konuğu İl Müftüsü Remzi Pehlivan oldu.

Karainci Camii'nde gerçekleşen kariyer buluşmaları programında müftülüğün çalışma alanlarını ve hizmetlerini anlatan İl Müftüsü Pehlivan, daha sonra kendi hayatından kesitler sundu.

Yaşanılan hayatın diğer insanlara da örnek olması gerektiğini aktaran Müftü Pehlivan, "Yaşadığınız hayat sizden sonrakilere de örnek olmalı, ulaşmaya çalıştığınız hedef için bir ömür gayret ve azim içinde olmalısınız." dedi.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Müftü Pehlivan, konuşmasını şu tavsiyelerle tamamladı:

"Manevi yönünüzü her daim canlı tutun. Bu canlılığı sağlayan ilk adres ise camilerdir.  Camiler edep ve terbiye ocağı, Rabbimizin en sevdiği mekanlardır. İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Camiler her daim hayatımızın merkezinde yer almalı, camilerimiz gençlerimizle birer ilim yuvası olmalı. İlimsiz din yanlış yollarda ilerlemenize neden olur. Bu sebeple sizlere yararlı, faydalı kitapları okuyarak kendinizi geliştirin. Bu kapsamda da din görevlilerimizin her zaman siz gençlerin yanında olduğunu unutmayın." 

Editör: Mehmet Çalışkan